Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

ELZAS | CLEMENT & SYLVAIN GOEPP | TWO OF A KIND

Datum: 03-11-2021


two of a kind

Wat het eerst in me opkomt als ik aan de Familie Goepp denk, is de intense vreugde die zij voelen om met ons te praten. Ze kennen ons nog maar net maar je ziet hun gezichten stralen als we voorstellen om nog een keer samen te proeven. Er verschijnt een aanstekelijke grijns bij Clément en een serieuze focus bij Sylvain. Natuurlijk proeft Annie ook mee.

als er wijn stroomt

Het kan uren duren als er wijn stroomt maar als Annie ook nog voor ons kookt is de dag compleet. Dat doet ze graag vooral toen haar man Gérard er nog was. Samen kookten ze de sterren van de hemel. Zijn jarenlange harde werk in de kelder en wijngaard wordt diep gewaardeerd.
Door het intense verlies wordt er des te meer waarde gehecht aan goede relaties met mensen die bijdragen aan de echte schoonheid van het leven.

voortvarend

Bij ons eerste bezoek werden we meteen al aangenaam verrast toen we zagen hoe voortvarend Clément en Sylvain het leven na het overlijden van hun vader hadden opgepakt. Stil zitten was er voor de jeugdige fanatieke tweeling niet bij want de bewuste keuze voor een andere filosofie bracht extra werk maar ook veel voldoening met zich mee.

grote zorg en precisie

Omdat de wijngaarden nooit chemisch bewerkt zijn voelde de verandering om natuurlijke wijn te  maken goed. Clément en Sylvain geloven in wijnen met weinig interventie en zijn ervan overtuigd dat ze gewoon beter smaken. Wel moeten de druiven in de wijngaard van zeer hoge kwaliteit zijn om wijnen zonder zwavel te maken. Strenge methoden en een nauwgezette selectie bij de oogst is een eerste vereiste. Grote zorg en precisie zijn ook essentieel in de kelder. Maar geen enkele wijnmaker is altijd briljant. Er zijn minder goede jaren, minder goede gisten, minder goede vaten of een foute botteling. Maar de hoogtepunten zijn krankzinnig. En die hoogtepunten zijn er vaak.

VERLIEFD

Toen we een paar weken geleden weer kwamen binnen zwaaien voelde je gewoon de gedrevenheid en de positieve energie. De zon scheen, de vogels zongen. We zagen een verliefde Clément met een betoverende Aurore. Terwijl onze voeten langzaam bevroren liet Sylvain ons de veelbelovende jaargang 2021 proeven en toen alles de te koude kant op leek te gaan kwam Annie met huisgemaakte Kugelhopf en een sprankelende Pet Nat en hebben we de volgende ontmoeting in Augustus meteen vastgelegd.

LIEFDEVOL

Neem van mij aan dat we niet alleen van deze liefdevolle familie maar ook van hun heerlijke wijnen nog veel gaan horen. Niet voor niets kopen Patrick Bouju, Pierre Andrey, Christian Binner, om er maar een paar te noemen, hier graag hun druiven.


NIEUWE JAARGANG 2022 MAART 2024

blanc 2022 | LA FINE BULLE | pet nat | MUSCAT 80% + RSL & PG

blanc 2022| klevener de heiligenstein | SAVAGNIN ROSE 

blanc 2022 | SYLVANER 

blanc 2021 | kIRchberg de barr | riesling | GRANd CRU


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine