Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | JULIEN CRINQUAND | VIGNERON GRAND COEUR

Datum: 05-02-2022Alhoewel Julien nooit van plan was vigneron te worden lijkt hij zich vrij snel op de juiste manier in zijn wereld te bewegen. Seizoenen inschatten, wijngaarden leren kennen. Wat kun je beter doen? Wat moet je laten? Het zijn dingen die Julien al geleerd heeft tijdens de vakanties in zijn vroegste jeugd. Kunstig verweeft hij de huidige kennis met die uit het verleden.

AMBITIEUZE PERFECTIE

Op indrukwekkende wijze weet hij om te gaan met het pure rode fruit van Trousseau, Poulsard en Pinot Noir. Door een ambitieuze en perfecte vinificatie slaagt hij erin de Chardonnay en Savagnin te sublimeren tot aangrijpende natuurlijke smaken die van begin tot eind weten te boeien. De afwisseling van puurheid, complexiteit, verfijning, evenwicht en lengte houd je aan de wijn gekluisterd. Emoties komen in golven. Oordelen is simpel totdat je het voelt en begrijpt.

VEEL GEVRAAGD

Niet zo verwonderlijk dat de wijnen van Julien Crinquand nu al overvraagd zijn. Wat een geluk dat we er op het juiste moment zijn om de allereerste jaargangen te proeven en te ontdekken.

FABRICE DODANE

Generaties lang cultiveerde de familie Crinquand wijnstokken in Arbois met druiven bestemd voor de dorpswijnmakerij. Tot Julien in 2016 terugkeert en zijn vader begint te helpen in de wijngaard. In 2017 behaalt hij een BTS en bij Fabrice Dodane op Domaine Saint Pierre leert hij de fijne kneepjes van het vak.

LES CANONS DU JEAN

In 2019 vestigt hij zich in Les Arsures en slaat zijn vleugels uit als hij 5 ha wijngaard verdeeld over 3 percelen erft. Les Bodines, La Mailloche en Verleule. De naam Les Canons du Jean is een eerbetoon aan zijn grootvader.

Dat we van Julien Crinquand nog veel gaan horen spreekt voor zich. 

 

op allocatie

 

rouge 2022 | LE ROUGE | PLOUSSARD & PINOT NOIR 

rouge 2022 | LE COUP DE PLOU | PLOUSSARD

blanc 2022 | la cuvee capucine | CHARDONNAY | cuve


 
Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine