Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | LA SAUVAGERE | NICO & LILI | PANORAMA

Datum: 18-04-2022

parijs

Nicolas Dedouits is opgeleid als geluidstechnicus en heeft zich in Frankrijk vastgebeten in de audiovisuele wereld maar verlaat Parijs want wijn is en blijft zijn passie.

PANORAMA

Nocolas was al begonnen met het maken van de film Panorama die ontstaan is uit een ontmoeting met Olivier Camus, een van de eerste bistro-eigenaren die de natuurlijke wijn verdedigde in Parijs aan het einde van de jaren 80. Olivier neemt Nicolas mee in een complexe en heterogene wereld waar verhalen van wijnboeren elkaar opvolgen maar nooit hetzelfde zijn. Nicolas filmt veel wijnboeren en historische bistro's die als eersten natuurlijke wijnen verdedigden. 

KESTU PRODUCTION

Het filmen, dat in september 2015 samen met Kestu Production begonnen is, is volledig zelf gefinancierd en wordt in juli 2020 voltooid. De avant-première van de film Panoroma 'Histoires des vins naturels' wordt werkelijkheid op 27 januari 2023 in Publiciscinemas in Parijs. Enthousiasme voor nog meer natuur wijn zal volgen en het gepassioneerde team van Kestu weet weer waarom het ooit zo bevlogen met de film begonnen is. De weg naar erkenning was moeizaam maar tegenwoordig sieren natuurlijke wijnen de mooiste tafels ter wereld en staan boven aan de lijst bij een groot aantal liefhebbers.

Steun 

Om het project te steunen zijn er flessen geschonken door wijnbouwers die de documentaire maximaal tot hun recht hebben laten komen, zoals Mathieu en Camille Lapierre, Moses Gadouche en Pascal Potaire, Thierry Puzelat, Marc Pesnot, Jean-François Nicq, Alexandre Bain, Bernard, Florent en Romain Plageoles, Jean Baptiste Menigoz en Florien Kleine Snuverink, de wijnboeren van Estézargues, Dominique Derain en natuurlijk Patrick Corbineau.

patrick corbineau

Terwijl de fascinatie van Nicolas eerst bij geluid en beelden lag, poogt hij nu ook vervoering te brengen in wijn en kan hij geraakt worden door een druif waar anderen geen belang bij hebben. Nicolas is een wijnmaker met een breed repertoire en een bijzonder smaakbesef. Hij kent vele regio's maar één gebied heeft zijn speciale voorliefde. En dat is de Loire. In het pittoreske dorpje Candes-Saint-Martin, vlak om de hoe bij hun goede vriend Patrick Corbineau hebben zij de juiste plek gevonden. Hun wijngaarden liggen niet ver van de kelders verdeeld over kleine percelen in Beaumont-en-Véron.

kritisch

Vraag Lili niet naar haar biografie maar eerder hoe zij met haar Spaans temperament Nicolas heeft weten te verleiden. Wat denk je? Swingend natuurlijk met een goed glas wijn. Lili is een jonge gepassioneerde vrouw die gave ideeën en prima plannen heeft. Alles aangrijpt, energie laat stromen, bergen kan verzetten, met rare plannen komt, durft te dromen, lol in het leven heeft met veel dicipline en een gezonde dosis ambitie. Super kritisch is en over de juiste smaak beschikt. Nicolas en Lili hebben hun eerste wijn Lilibertad genoemd wat staat voor Lili, libre. Kortom we gaan voor vrijheid. In het leven maar ook in de wijn. Lilibertad was direct een schot in de roos. 


blanc 2021 | monsieur pineau | pet nat | UITVERKOCHT

blanc 2021 | menu pineau | uitverkocht

rouge 2021 | CUVEE LILIBERTAD | CHATAIGNES | 8 CEPS | UITVERKOCHT

rouge 2021 | CUVEE LILIBERTAD | CHATAIGNES | 8 CEPS | Magnum

rouge 2021 | gamy freaux | gamay | UITVERKOCHT

rouge 2021 | l'arnaque | cabernet francAuteur: Ine Goossens | Just Add Wine