Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

SAVOIE | DAMIEN BASTIAN-GODDARD | MILLIMETERWERK

Datum: 07-11-2022


pareltjes

Ik ben haast niet weg te slaan bij de vaten en kan niet wachten om deze nieuwe wijnmaker aan ons portfolio toe te voegen. Pareltjes hebben we gegarandeerd te pakken. Na het proeven van zijn Chasselas ga ik hem nog meer bewonderen. De kern van een betrokken, openhartig en lief mens met oog voor het kleinste detail komt ijzersterk in al zijn wijnen naar boven. Niet alleen in de Chasselas, die algemeen bekend staat om zijn hoge opbrengsten en oninteressante wijnen, maar ook in de Altesse, Gamay en Pinot Noir. Damien's opwindende wijnen laten je verbazen, lachen en huilen. De wijnen zijn ongelooflijk expressief, individueel en energiek en zitten vol spanning, zuur- en zoutgehalte. Alles waar ik van hou. 

TORENHOGE EISEN

Damien is een man die aan zichzelf torenhoge eisen stelt, maar hij is ook een verteller, een leraar, een filosoof, een idealist, een bruggenbouwer, een grote broer, een vriend en bijna vergeten, Olivia's trouwe echtgenoot, die gewoon alles accepteert wat bij het leven hoort. Heerlijk hoe Damien je ook met een woordspeling kan kidnappen. De naam van zijn domein verwijst naar vrijheid.

CA BOIT LIBRE

betekent vrij drinken zonder toevoegingen.

SAVOIE LIBRE

staat voor vrijheid en onafhankelijkheid.

VAN TUINBOUW NAAR NATUURWIJN

Damien Bastian Goddard is landbouwingenieur met veel ervaring ook al is hij nog maar begin 40.  Een groot deel van zijn carrière bracht hij door in de Republiek Tsjaad in Afrika om de tuinbouw en ecosystemen te bestuderen. Als hij na enkele jaren werken in de Gastronomie in Genève in aanraking komt met wijn, ontdekt hij dat er ook iets anders is dat hem mega interesseert. Hij besluit om weer aan de slag te gaan met de natuur in het algemeen en met natuurwijn in het bijzonder.

Jean-Francois Ganevat

Voor de kost bewerkt hij al 75 are wijnstokken van de Chasselas in Marignan maar van zo'n grote oppervlakte kan hij natuurlijk niet leven en gaat hij om de hoek in de leer bij Dominique Lucas. Ook werkt hij enkele jaren in de Jura bij de beroemde Jean-Francois Ganevat, waarbij hij meerdere keren per week de lange reis van de Savoie naar de Jura maakt om zijn ervaring en kennis van vooral de witte natuurwijnen te verrijken. De toewijding en de lange uren die in deze tijd zijn gestoken, hebben zeker hun vruchten afgeworpen.

thuiskomen

In 2019 kan Damien 3 ha wijnstokken overnemen van de gepensioneerde wijnboer Jean-Marie Chappuis en begint zijn eigen verhaal. Het voelt als thuiskomen aangezien de grootvader van Damien, André Goddard, een geweldige wijnboer was en deel uitmaakte van een cruciale campagne om Savoie-wijnen erkend te krijgen onder een officiele AOC. De naam die Damien op zijn labels gebruikt (Damien Bastian Goddard) is een eerbetoon aan zijn grootvader. Als hij zich ook nog kan vestigen in de eeuwenoude kelders van Marsaz kan hij zijn geluk niet op en zijn eerste vintage 2020 wordt een feit. 

meer van geneve

Damien bezit twee percelen die zijn aangeplant in 1985 op een gletsjer morene ten westen van Sciez, in de appellation Marignan op slechts 500 meter van het adembenemende Meer van Genève. Het klimaat van deze regio is gematigd continentaal, hoewel de koele invloed van de hoge toppen voelbaar is.  Wijnstokken geplant in de uitlopers van de Alpen, op min of meer glooiende hellingen met verschillende belichtingen, profiteren van een uitstekende oriëntatie op de zonnestralen en van een goede drainage, wat helpt om de rijpheid van de druif te optimaliseren.

pur sang

Terwijl de Chassela's zichzelf presenteren als fris alpine bronwater, voegt de Altesse subtiele lagen van complexiteit en kruiden toe. Pinot Noir Ton Rouge du Lac heeft een verrassende diepgang en finesse en een indrukwekkend smaakpallet, ongekunsteld en pur sang. Gamay Ton Rouge d'Elevage is een briljante terroir-gebonden wijn en een mooi staaltje van vakmanschap.

Ik gaf al aan dat er vanaf het eerste moment van proeven pareltjes op ons netvlies stonden en het bewijs dat alle wijnen binnen een dag waren uitverkocht zegt wel iets. We kijken uit naar volgend jaar als 2022 zich aankondigt.

op allocatie


blanc 2022 | MON BLANC MARIGNAN | CHASSELAS 

blanc 2022 | MON BLANC DES ALPES | CHASSELAS

blanc 2022 | MON BLANC ORANGE | CHASSELAS | MACERATION

blanc 2022 | MON BLANC DE LA HAUTE | ALTESSE

rouge 2022 | TON ROUGE D'ELEVAGE | GAMAY

rouge 2022 | TON ROUGE DU LAC | PINOT NOIR


 

 

 


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine