Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

ELZAS | YANNICK MECKERT | BALLET TUSSEN LICHAAM EN GEEST

Datum: 24-10-2022

LEKKER EIGENWIJS

Als je de natuurlijke wijnen van Yannick Meckert proeft, die zoveel om precisie draaien, om de obsessie voor kwaliteit en om alles wat je ruikt te beheersen voel je, dat Yannick het verlangen heeft om het anders te doen. Zijn idee om een nieuwe emotie te brengen en een holistische ervaring te creëren waarin alles telt, overstijgt de ambitie. Vanuit een oprechte gedrevenheid ontstaat een soort dans van handelingen en permanente spanning waarin Yannick zich onvermoeibaar beweegt. Yannick is enthousiast, leergierig en leert graag door te doen. Zijn wijnen zijn individualistisch, ontwapenend spannend en lekker eigenwijs. 

BACKPACKEN

Met een Bourgondische moeder en een Elzasser vader is Yannick opgegroeid tussen twee wijnstreken. Na zijn studie wijnbouw-oenologie in Beaune en Montpellier probeerde hij bij zijn ouders op het kleine familielandgoed te werken maar hij kon zich niet vinden in hun filosofie. Roundup spuiten en de magische poeders van de oenologie aan wijn toevoegen viel buiten zijn boekje. Zonder een cent op zak verliet hij zijn ouderlijk huis wereldwijd te gaan backpacken. Check. Zijn reizen brachten hem naar China, Birma, Thailand, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Verenigde Staten, Vietnam en naar Japan, waar hij sake leerde maken. Via een aantal Aziatische landen en Amerika keerde hij terug naar Europa. Bleef hangen in de Bourgogne en in Oostenrijk om tenslotte met een schat aan ervaring en een enorm netwerk terug te keren naar de Elzas naar het dorp Rosheim, om de hoek bij Jean-Marc Dreyer. Heel even heeft hij in Londen en Kopenhagen nog als sommelier gewerkt maar daar lag zijn passie niet. Onder zijn mentoren telt hij bevlogen geesten als Pacalet, Meyer, Preisinger, Terada Honke, Dufour, Jauma, Le Coste, Binner, en Pax Mahle die zijn passie constant aanwakkerden. Ook natuurwijnlegende Jules Chauvet is een bijzondere inspiratiebron voor Yannick.

HARTSVRIEND

Yannick bezit ongeveer 3,5 hectare in de Elzas, beplant met Auxerrois, Pinot Noir, Pinot Gris, Sylvaner, Riesling en Gewürztraminer op bodems van vulkanisch zandsteen en blauwe leisteen. Daarnaast deelt hij in de Bourgogne een paar Pinot Noir wijnstokken met zijn hartsvriend Bastian Wolbers. Yannick verhoogde zijn productie met wat aangekocht fruit, en hoewel hij liever met zijn eigen wijnstokken werkt, zijn de grondprijzen redelijk om fijne druiven te kopen van Jeanne, een goede vriendin. Ze bewerkt Riesling en Pinot Noir op biodynamische wijze, zonder tractor en met zeer lage oogsten.

zuur-FRUITVERHOUDING

In de wijngaarden laat Yannick het gras weelderig groeien, dus geen bemesting en de snoeiwijze heeft hij sinds kort veranderd van Guyot naar Cordon. In plaats van zwavel en koper werkt hij met een behandeling op basis van melkzuurbacteriën, kleisoorten, etherische oliën en planten wat de zuur-fruitverhouding ten goede komt. Door een betere fenolische rijpheid proeft Yannick nu meer zoute dan zure rijpheid in de druiven. Waar de vinificatie voor Pinot Noir, Pinot Gris en Gewürztraminer met hele trossen tegelijk en met meer extract is, worden de andere witte druiven direct geperst en vooral als het gaat om een speciaal terroir. De wijnen rijpen een tot twee jaar en er zal op geen enkel moment zwavel of een ander hulpmiddel worden toegevoegd. 

TALENT

Yannick is een kritisch denker, open-minded, onderzoekend, nieuwsgierig, objectief en zoekend en laat zich niet zo gemakkelijk verleiden tot subjectiviteit en bevooroordeling maar reflecteert bewust op zijn eigen kwaliteiten, valkuilen en motieven. Zijn intuïtie kan hij niet verklaren maar hij voelt feilloos aan wat hij nog zou kunnen verbeteren. Thuis lacht het geluk hem toe want hij heeft in Nederland de beeldschone Jolet, de liefde van zijn leven gevonden. Samen met dochtertje Jaia gaan zij een prachtige toekomst tegemoet. Yannick heeft ons met zijn inspirerende wijnen weten te veroveren. We zijn dol op de pure levendige stijl die enerzijds licht en sappig is maar met vulling en complexiteit, ongelooflijk spannend zout en zuur en soms een cool randje. Als het aan Yannick ligt wordt er de komende jaren nog heel wat wijnvuurwerk afgestoken.

Nieuwe jaargang 2023

blanc 2020 | colline aux schistes | riesling | UITVERKOCHT

blanc 2021 | A L'OMBRE DES JEUNES VIGNES EN FLEURS | aux | UITVERKOCHT

blanc 2021 | Deux couleurs | gew & traminer | orange | uitverkocht

blanc 2021 | une couleur blue | pet nat | muscat 80% Rsl & PG | UITVERKOCHT

rouge 2020 | baisers voles | PINOT NOIR | uitverkocht

 

 

 

 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine