Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | SEBASTIEN CHAROBERT | SISYPHUS

Datum: 28-07-2023


Missie 

Een van de hoogtepunten op onze wijnreis in de Loire dit jaar was zonder meer de ontdekking van Sébastien Charobert. Met al zijn spirituele verhalen (Griekse mythologie), heeft hij een diepe indruk op ons nagelaten. Was Sébastien voorbestemd om wijn te gaan maken? Wie zal het zeggen?

PATRICK BAUDOIN

Zijn vader ontfermt zich weliswaar al zijn hele leven over mooie flessen wijn, en zijn vrouw en kinderen volgen met veel enthousiasme alle stappen, maar het is toch vooral zijn voorliefde voor de natuur, die hem na 10 prachtige jaren van zorgzaam werk met gehandicapten bij de illustere wijnmaker Patrick Baudoin doen verlangen naar een eigen wijngaard om zelf wijn te gaan maken. 

Didier Chaffardon

Alhoewel het niet gemakkelijk is om te beginnen, als je geen kelders en materiaal bezit en het bovendien bijna ondoenlijk is om land te vinden zijn er gelukkig wel vrienden. En omdat Sébastien graag zijn nek uitsteekt en durft te dromen kan hij blij en trots zijn dat hij een deel van de kelders van Didier Chaffardon mag gebruiken, die een icoon van inspiratie is voor mensen die op zoek zijn naar niet gemanipuleerde wijnen, die op hun top magisch kunnen zijn. 

Vrijheid

De vooruitzichten zijn dus opwindend. Sébastien is volhardend en weet wat hij wil. Bovendien lijkt hij ook de fijnere gevoelens van een aangeboren talent te hebben. Hij heeft een grote sympathie en compassie voor natuurlijke landbouw en streeft ernaar om pure wijnen te maken. Drie hectaren bezit hij al, waaronder ook een perceel van 80 are beplant met gamay uit 1936, waarmee hij bijzonder blij is want dit is het jaar van de ongerepte vrijheid en komt sterk overeen met hoe vrij hij zich nu voelt. 

vlechten

Sébastien is dorstig om alle praktijken te ontdekken die kunnen helpen om de biodiversiteit in zijn  percelen te versterken en om zuivere wijnen te maken. Vooral het vlechten in de wijngaard. Hij voelt zich aangetrokken tot deze werkwijze omdat blijkt dat snoeien een te grote stress is en de wijnstok verzwakt, net als hagel. Niet toppen maar verbinden, niet bijsnijden, niet strippen. Van de planten in de wijngaard maakt hij kruidenthee en zaait groene meststoffen.

de mythe van sisyphus

Door het nooit afgemaakte werk in de wijngaarden ziet hij soms gelijkenis met Sisyphus, de Griekse figuur, die tot in alle eeuwigheid een zwaar rotsblok een steile berg opduwt. Telkens als hij na veel moeite de top heeft bereikt, rolt het rotsblok weer naar beneden en moet Sisyphus van voor af aan beginnen. Het werk in de wijngaard is ook nooit klaar. Niet zo verwonderlijk dat de  gamay uit 1936 is opgevoed op Griekse amphoren en als doopnaam Sisyphus heeft meegekregen.

ZOMER 2022

De eerste jaargang van Sébastien was 2021 maar er waren zo weinig flessen dat we die in onze privé kelder hebben gestopt, ook om te vergelijken met 2022. Een jaar dat zich voortsleepte in de zomerse hitte van de Sahara maar wel gered werd door de regenbuien in augustus. Doordat de wijnstokken, gevuld met opgekropte energie weer tot leven kwamen en een plotselinge vlaag van rijping en suikersynthese een stijging van alcohol teweeg bracht, wist Sébastien dat hij de druiven snel moest plukken. Het resultaat van zoveel zorg die voortkomt uit liefde en respect is onvermijdelijk zichtbaar in de beauté van zijn druiven.

CALIMA - GABOLINE EN RED NAT 2022

Calima 2022 - de naam zegt het al. Een buitengewone Grolleau Gris (maceratie 3 dagen) met de bijzondere kleur van de lentelucht van 2022 toen de wind uit de Sahara zich met man en macht manifesteerde om een verzengende zomer aan te kondigen: La Calima

Gaboline 2022 - een zeer geslaagde assemblage van 80% Grolleau Gris en 20% van een andere Grolleau Gris met drie tot 4 weken maceratie van deels hele en deels ontsteelde trossen. Het is ook de cuvée gemaakt uit liefde voor zijn kinderen Gabin en Soline. 

Red Nat - 2022 een verteerbare Grolleau Noir met 12 dagen maceratie van hele trossen. Puur fruit en een beetje spicy, alles waar we van houden in grolleau. 

doperwtjes

We kunnen er niet omheen. Sterker nog we schenken graag iets in om je te laten delen in ons enthousiasme over de blakende gezondheid, geurige aroma's en goede zuren van deze delicate wijnen. Gelukkig zijn we rijk bedeeld. Wij hebben spannende doosjes klaar staan. Alleen de Gamay uit 1936 laat nog even op zich wachten. Oh ja, ik vergeet nog te vertellen dat er doperwtjes groeien in de wijngaard. Die hebben we natuurlijk met veel liefde geplukt en geproefd. Bon appétit!


blanc 2022 | CALIMA | GROLLEAU GRIS | UITVERKOCHT

blanc 2022 | GABOLINE | GROLLEAU GRIS

rouge 2022 | RED NAT | GROLLEAU NOIR

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine