Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

CHAMPAGNE | ROSES DE JEANNE | CEDRIC BOUCHARD | CULT STATUS

Datum: 14-12-2008

 


 

 • Roses de Jeanne | Cedric Bouchard
 • Roses de Jeanne | Cedric Bouchard
 • Roses de Jeanne | Cedric Bouchard

 

HUNT IT IF YOU CAN FIND IT

Een highlight tijdens onze wijnreis in 2006 was de ontmoeting met Cédric Bouchard in Celles-sur-Ource in de Côte de Bar. Een aanstormend talent. Door de Franse Gault Millau in 2008 uitgeroepen tot dé ontdekking van het jaar! Niets verleidelijker dan thuiskomen en bij het naproeven de ultieme bevestiging krijgen, dat wij met deze ontdekking een grootse Champagne in huis hebben gehaald. Al proevende hebben wij ons verbaasd over de meer dan sympathieke verhouding tussen prijs en kwaliteit van deze in zéér kleine hoeveelheden gemaakte wijn. 

Cédric begon zijn carrière als caviste in Parijs en kwam er in 2000 al snel achter, dat hij liever wijn wilde maken dan verkopen. Maar niet zoals zijn vader die het sap rechtstreeks verkocht aan grote Champagnehuizen die er vervolgens hun etiket op plakten. 

Cédric Bouchard is zó gedreven en enthousiast over zijn wijn dat je gegrepen wordt door zijn toewijding en oog voor detail. Na de oogst worden de druiven 3 keer zacht geperst en alleen de eerste persing die de beste kwaliteit en het rijkste aroma geeft wordt gebruikt. Voor de fase van de prise de mousse, waar de fijne belletjes aan de stille wijn worden toegevoegd neemt Cédric wel 2 maanden om zich van een veel zachtere en meer geconcentreerde mousse te verzekeren. 

Bovendien gelooft hij heilig in een lange, trage en koele tweede gisting, waardoor kleinere, fijnere belletjes ontstaan en de vinositeit van de wijn helpt verbeteren. Door deze techniek waardoor hij minder zwavel hoeft te gebruiken én door een langzame remuage ontstaat een delicate parel die uitblinkt in een eclatante mousse vol levenskracht, lichtheid en niet te evenaren aroma's. Opdat elke wijn zijn unieke terroir kan uiten wordt er geen dosering toegevoegd.

Blenden is anathema voor Cédric Bouchard, die elk jaar weer opnieuw streeft naar het maken van grote karaktervolle en individuele wijnen van één oogstjaar, één perceel en één druivensoort. Bio-kultuur in de wijngaard d.w.z. afstappen van het intensieve gebruik van chemische stoffen met als basisprincipe voor de vinificatie het gebruik van de allerbeste druiven en voor het maximaliseren van de kwaliteit het drastisch beperken van de rendementen in de wijngaard. Voilà! 

Cédric is een purist, bruisend van ideeën en vertrouwen, nooit tevreden met de status quo en altijd elke gelegenheid aangrijpend om de kwaliteit van zijn Champagnes te verbeteren, te verfijnen en te vervolmaken. Wat een toewijding en werk

Dit zijn schitterende Champagnes, eervolle uitzonderingen tussen de opgeblazen ego's gemaakt door een jonge perfectionistische vigneron die in de streek van Champagne een revolutie te weeg heeft gebracht. Er is weer hoop! U kunt de slechte merken met problemen als te zuur door onvolledige rijpheid en te breed door een te hoog suikergehalte om tekortkomingen te bedekken in de kast zetten.

Hunt it if you can find it!

Op allocatie

Nieuwe jaargang zomer 2024

 

 


 
 

 

 Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine