Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

WAT BAK SCHAFT IS VAN ONBESPOTEN GEDRAG

Datum: 29-11-2014


Dat een schare fans zweert bij het populaire Bak is niet zo gek want ondanks de simpele naam is de toon voor smullen hier permanent gezet. Bij Bak wordt de wereld van het eerlijke product opengebroken, de eter gereset en ontvankelijk gemaakt voor een ander soort rucola, pastinaak, raap of gele biet. Gerechten doen denken aan lang vervlogen smaken en smaken vooral naar meer. Een plek als Bak heeft onweerstaanbare charme. Altijd volle bak met een gezellige licht chaotische drukte die precies bij Bak past. De keuken is hedendaags klassiek van hoog ambachtelijk niveau met niet te veel bewerkingen, eenvoudig, dichtbij met herkenbare ingrediënten, verfrissend en modern geraffineerd.
We hebben ons laten verleiden – de creativiteit de vrije loop gelaten - en Bak laten begaan. We aten - verdiepend en verduurzaamd - wat Bak schaft!

 

BENNY BLISTO

 

Benny Blisto (van het type Nick Brill) zoekt naar de potentie van producten zonder de grens van puurheid te overschrijden. In deze tijd waar je alles kunt eten, het hele jaar door, is een nieuwe stroming van gastronomisch denken aan de gang die vooral door de jongere generatie wordt opgepakt. De ambitie om met plaatselijke producten te werken en niet met alles uit elke hoek van de wereld is een feit en bij Bak nemen alle Bakjes dit heel serieus. Zelfs voor de wijnkaart. Gewoonlijk staan we heel sceptisch tegenover restaurants die zeggen dat ze natuurlijke wijnen hebben maar ook hier is Bak vol natuurlijke overgave cum laude voor geslaagd. Spannende wijnen van Athénaïs de Béru en Alexandre Jouveaux, puur en niet te duur maar ook vind je er ambachtelijke Champagnes van bijvoorbeeld Valérie Frison en Jérôme Prévost.

 

ALESSANDro Da FIES

 

We zijn van start gegaan met 2 prikkelende teasers. Havermout-bier crackers-mosterdmayonaise en geplette uitgebakken kippenhuid met oerwortel. Ware voltreffers vanwege de lichtheid en de lekkere ouderwetse kaantjessmaak. Het schaaltje (een extra experimentje) van tong en staart van Lakenvelderrund met knolselderij, dragon en biet hebben we uitgelikt en voor de eendendooier in bouillon van cantharellen en eekhoorntjesbrood zongen we een staande loftrompet. Een dikke 10 vooral door de combinatie met Les Ganivets 2006, een van de laatste iconische flessen van Philippe Jambon. Mountains of conviction. (rennen Alessandro Da Fies) heeft er nog 2) Het sexy ogende kunststuk van Messenklever met raapstelen in zwart geblakerde knolselderijbouillon met zuringklaver schreeuwde om het type orange wine maar Côtillons des Dames van Jean-Yves Péron zou haar niet hebben misstaan. Er is geloof ik nog een flesje.

 

WEGGEBLAZEN

 

Omdat Ries nooit een grote fan van vis is geweest trok hij een beetje zijn neus op voor zo'n griet maar het bot had hem toch aardig te pakken en de gegrilde pompoen met schuim van karnemelk en gebrande hazelnoten hebben we samen thuis met succes uitgeprobeerd. Wat kun je toch heerlijke dingen doen met pompoen. Niet te overtreffen was de immens malse super saignant gebraden hertenbiefstuk maar van de rauwe groene, paarse en Russische boerenkool (zijn de konijntjes gek op) waren we zeg maar lichtelijk aangedaan maar gelukkig niet aangeschoten.

 

DESSERTS

En nu komt het. Desserts eten we per definitie niet. We hebben altijd het gevoel dat het feest aan tafel dan ophoudt. Vaak ook door de mierzoete aan je gehemelte vastplakkende dessertwijn met ladingen zwavel (tot 440 mg/l) die je dan krijgt. Wederom bij Bak niet. Bak heeft ons totaal weggeblazen. De Bokma staat al koud. Maar eerst een Pétillant Naturel (in plaats van je weet wel Scheurebe of zo) bij "what you sea is what you get" (mag het licht aan) sorbet van rode biet en rozenbottel met crème van chocola, koffie, meringue van gedroogde biet en rauwe snijbiet. In hemelsnaam hoe kom je erop. En met Le Petit Frère voor ons dé ultieme match.  Maar dan komt het volgende dessert. Bitter bitter bitterst XXYZ van Brasserie La Franche bij kinnebakspek met crumble van van alles en nog wat maar vooral van karamel en je gelooft het niet met mierikswortel.

 

Bij Bak zit je gebakken.

Wij willen niet meer weg.

 

Eten en wijn is hier van onbespoten gedrag. 
http://www.bakrestaurant.nl/

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine