
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
WAT BAK SCHAFT IS VAN ONBESPOTEN GEDRAG
Datum: 29-11-2014
Dat een schare fans zweert bij het populaire Bak is niet zo gek want ondanks de simpele naam is de toon voor smullen hier permanent gezet. Bij Bak wordt de wereld van het eerlijke product opengebroken, de eter gereset en ontvankelijk gemaakt voor een ander soort rucola, pastinaak, raap of gele biet. Gerechten doen denken aan lang vervlogen smaken en smaken vooral naar meer. Een plek als Bak heeft onweerstaanbare charme. Altijd volle bak met een gezellige licht chaotische drukte die precies bij Bak past. De keuken is hedendaags klassiek van hoog ambachtelijk niveau met niet te veel bewerkingen, eenvoudig, dichtbij met herkenbare ingrediënten, verfrissend en modern geraffineerd.
BENNY BLISTO
Benny Blisto (van het type Nick Brill) zoekt naar de potentie van producten zonder de grens van puurheid te overschrijden. In deze tijd waar je alles kunt eten, het hele jaar door, is een nieuwe stroming van gastronomisch denken aan de gang die vooral door de jongere generatie wordt opgepakt. De ambitie om met plaatselijke producten te werken en niet met alles uit elke hoek van de wereld is een feit en bij Bak nemen alle Bakjes dit heel serieus. Zelfs voor de wijnkaart. Gewoonlijk staan we heel sceptisch tegenover restaurants die zeggen dat ze natuurlijke wijnen hebben maar ook hier is Bak vol natuurlijke overgave cum laude voor geslaagd. Spannende wijnen van Athénaïs de Béru en Alexandre Jouveaux, puur en niet te duur maar ook vind je er ambachtelijke Champagnes van bijvoorbeeld Valérie Frison en Jérôme Prévost.
ALESSANDro Da FIES
We zijn van start gegaan met 2 prikkelende teasers. Havermout-bier crackers-mosterdmayonaise en geplette uitgebakken kippenhuid met oerwortel. Ware voltreffers vanwege de lichtheid en de lekkere ouderwetse kaantjessmaak. Het schaaltje (een extra experimentje) van tong en staart van Lakenvelderrund met knolselderij, dragon en biet hebben we uitgelikt en voor de eendendooier in bouillon van cantharellen en eekhoorntjesbrood zongen we een staande loftrompet. Een dikke 10 vooral door de combinatie met Les Ganivets 2006, een van de laatste iconische flessen van Philippe Jambon. Mountains of conviction. (rennen Alessandro Da Fies) heeft er nog 2) Het sexy ogende kunststuk van Messenklever met raapstelen in zwart geblakerde knolselderijbouillon met zuringklaver schreeuwde om het type orange wine maar Côtillons des Dames van Jean-Yves Péron zou haar niet hebben misstaan. Er is geloof ik nog een flesje.
WEGGEBLAZEN
Omdat Ries nooit een grote fan van vis is geweest trok hij een beetje zijn neus op voor zo'n griet maar het bot had hem toch aardig te pakken en de gegrilde pompoen met schuim van karnemelk en gebrande hazelnoten hebben we samen thuis met succes uitgeprobeerd. Wat kun je toch heerlijke dingen doen met pompoen. Niet te overtreffen was de immens malse super saignant gebraden hertenbiefstuk maar van de rauwe groene, paarse en Russische boerenkool (zijn de konijntjes gek op) waren we zeg maar lichtelijk aangedaan maar gelukkig niet aangeschoten.
DESSERTSEn nu komt het. Desserts eten we per definitie niet. We hebben altijd het gevoel dat het feest aan tafel dan ophoudt. Vaak ook door de mierzoete aan je gehemelte vastplakkende dessertwijn met ladingen zwavel (tot 440 mg/l) die je dan krijgt. Wederom bij Bak niet. Bak heeft ons totaal weggeblazen. De Bokma staat al koud. Maar eerst een Pétillant Naturel (in plaats van je weet wel Scheurebe of zo) bij "what you sea is what you get" (mag het licht aan) sorbet van rode biet en rozenbottel met crème van chocola, koffie, meringue van gedroogde biet en rauwe snijbiet. In hemelsnaam hoe kom je erop. En met Le Petit Frère voor ons dé ultieme match. Maar dan komt het volgende dessert. Bitter bitter bitterst XXYZ van Brasserie La Franche bij kinnebakspek met crumble van van alles en nog wat maar vooral van karamel en je gelooft het niet met mierikswortel.
Bij Bak zit je gebakken. Wij willen niet meer weg.
Eten en wijn is hier van onbespoten gedrag. |
Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine