
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
MAGISCHE ENERGIE MET CHAMPAGNE ROSES DE JEANNE BIJ INTER SCALDES
Datum: 13-05-2011Fotoreportage onderaan het artikel
download pdf De Telegraaf Stan Huygens Journaal Magische energie bij Inter Scaldes 13 mei 2011 |
MANOIR INTER SCALDES KRUININGEN DONDERDAG 5 MEI 2011 vleugelsJe krijgt vleugels als je beseft hoeveel energie mensen je geven die bij je passen. Hoe anders begint je dag. Je voelt je beter, alles smaakt beter en de tijd vliegt. Dat was afgelopen donderdag 5 mei in Zeeland het geval. Aanleiding om groots uit te pakken was de hernieuwde kennismaking van Ine Goossens en Ries van der Vlugt van Just Add Wine met Jannis en Claudia Brevet van Manoir Inter Scaldes in Kruiningen en de Nederlandse première van Champagne Roses de Jeanne van Cédric Bouchard. Een van de grootste talenten van dit moment. les patrons cuisiniers & alliance gastronomique néerlandaiseWillem Kool van het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf was met de getalenteerde Amsterdamse ontwerper Edward van Vliet met de helikopter naar Inter Scaldes gekomen. De blijdschap was groot toen Cees Helder, de eerste drie-sterren Chef van ons land en tevens voorzitter van Les Patrons Cuisiniers samen met sterrenchef Gerrit Greveling en voorzitter van de Alliance Gastronomique bij Inter Scaldes arriveerde. Het echtpaar van Ermen, levensgenieters ten top, was uit het Belgische land naar Kruiningen gereden. En Cédric Bouchard, waar alles op die donderdag om draaide, was met zijn Emilie en hun pasgeboren dochtertje Emma al woensdag afgereist om al iets eerder te genieten van de sublieme Oosterschelde kreeft met asperges uit de keuken van Jannis Brevet. champagne roses de jeanne op wijnkaart inter scaldesDe volgende dag om 11.00 uur was het zover en konden we op het nieuw ontworpen en met zonovergoten idylische terras genieten van een bijzonder experiment. Cédric had een vatmonster stille Champagnewijn Coteaux Champenois Chardonnay Le Creux d'Enfer 2008 op magnum meegenomen en Jannis vroeg spontaan naar het hele vat. Het blijft echter bij een schitterend experiment. Na zaligmakend gastronomisch snoepgoed gaan we aan tafel en wordt er geluisterd naar mijn hopelijk inspirerende toespraak die ik beëindig met het overhandigen van de eerste fles huischampagne Inflorescence Côte de Val Villaine 2008 van Cédric Bouchard. Waarmee Champagne Roses de Jeanne in Nederland op de juiste plek en in het juiste gezelschap verkeert namelijk aan tafel bij Jannis en Claudia in de top van de gastronomie. Pellegrino Top 50 van 's werelds beste restaurantsWat er die dag op culinair gebied allemaal de revue passeerde, daar had u natuurlijk graag bij willen zijn. Allereerst de oogverblindende Amuses Maison van zacht gegaard hoeve ei met basilicum en Albufera met doperwt en Vichyssoise. Daarna Jakobsmosselen met rozen, pecannoot en avocado gevolgd door Noordzee krab met kaviaar, bloemkool en algen. Stuk voor stuk puur artwork in kleur, geur en smaaksensatie. Snoepgoed van de bovenste plank met een twist die Jannis zo eigen is. Beleving pur sang met een bijzonder hoge gevoelswaarde, naadloos aansluitend op een perfecte spraak- en smaakmakende filosofie. Gebaseerd op traditie! Een hemels zinneprikkelende keuken die de heersende trends ontstijgt met twee Michelin sterren die door nationale en internationale kenners veel hoger wordt gewaardeerd en heel goed zou passen in de prestigieuse Pellegrino Top 50 van 's werelds beste restaurants. kreeft en oesters what else?De volgende verrassing nadert en wat drinken we hierbij? Biologische Champagne natuurlijk van Cédric Bouchard. Schitterende en volstrekt unieke, gedetailleerde en integrerende Champagne met bijna articulerende mineraliteit en magische energie. Met niet alleen een beeldschone naam maar dankzij zijn vrouw Emilie ook met de mooiste etiketten. Cédric neemt ons mee op een onvergetelijke, duizelingwekkende reis van opvallende rijkdom en dichte aromastoffen die licht beginnen en uiterst geraffineerd eindigen in het aller puurste fruit. Bij Zeeuwse kreeft met Cavaillon meloen, jonge bospeen en olijf. What else? Bij Gillardeau oesters, met merg, vlees jus, zuurkool en pastinaak. Dat geeft cachet en wordt stilzwijgend ondergaan met de laatste flessen Roses de Jeanne La Bolorée Pinot Blanc 2006/2005 uit de kelder van Cédric waarvan hij er maar 800 op jaarbasis maakt. Het kan ook met wijn, maar we openen liever de zorgvuldig gekoesterde flessen Champagne Roses de Jeanne La Haute-Lemblé Blanc de Blancs Chardonnay 2004 als ultieme Match bij de pure smaak van op de tong smeltende zachte zeebaars met haverroom, rabarber, biest en sinaasappel. pureness no blend no wood spirit minerals beauty and terroirEnthousiast vertelt Cédric ons ook het verhaal van zijn inspirerende zoektocht naar de essentie van zijn Champagnes. Dat hij al zijn zintuigen gebruikt om zijn passie voor Champagne vorm te geven. Waarom hij puurheid en mineraliteit voorop stelt en zich niet vastlegt aan een bedachte stijl maar anticipeert op terroir en hun specifieke kenmerken waarbij de nadruk op karaktervolle wijnen van één oogstjaar, één perceel, en één druivenras ligt. uniek meesterwerkToen het sprookje Roses de Jeanne 10 jaar geleden begon en Les Ursules het licht zag waren de wijngaarden er al 30 jaar en met 2008 en 2002 halen we graag herinneringen op bij blanke tarbot met abrikoos, pistache, truffel en anemoon. We verwonderen ons over de minutenlange afdronk van Les Ursules 2002 bij haute couture van asperges in een klassiek jasje met mousseline en truffel. Dat zintuigen ook essentieel zijn als het gaat om combineren van verschillende smaken en structuren weet Jannis als geen ander en hij beseft dat het meesterlijke werk van Cédric, de majesteitelijke Champagne Le Creux d'Enfer Rosé de Saignée 2004, waarvan de druiven van slechts 300 flessen nog met de voeten getreden worden, vraagt om het puurste stukje tongschar met dai dai ponzu, meiknol en mosterd. parelmoer en bal masquéEn als het doek bijna valt wordt het stil en staren we naar een oogverblindende finale. De Bal Masqué! Een zilverkleurige flinterdunne parelmoeren bal van getrokken suiker binnenin geurend naar pure vanille, honing en kaneel met appel en ananas. Een uitmuntende kwarksoufflé net uit de oven met rabarbercompote omringd ons en alsof het nog niet genoeg is komt er een paradijselijke parade van zoete verlokkingen en lekkernijen voorbij, met als waardige afsluiting Champagne Inflorescence La Parcelle Côte de Béchalin Pinot Noir 2003 in de finale. Respect en oprechte dank aan Jannis en Claudia en hun buitengewoon professioneel en hartveroverend team waar we ons blindelings aan konden toevertrouwen. Sometimes you can have it all. Ongetwijfeld volgen er nog heel veel mooie momenten om van eten en wijn een beleving te maken! Ine Goossens & Ries van der Vlugt
Champagne Roses de Jeanne exclusief voor Nederland verkrijgbaar bij Just Add Wine in minuscule hoeveelheden en het is raadzaam om niet te lang te wachten wanneer zij beschikbaar komen. Prijzen voor de gastronomie op aanvraag. download pdf De Telegraaf Stan Huygens Journaal Magische energie bij Inter Scaldes 13 mei 2011 download pdf About Roses de Jeanne download pdf Menukaart Champagnelunch Inter Scaldes download pdf Robert Parker The Wine Advocate by Atonio Galloni | Champagne Roses de Jeanne |