Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

MAGISCHE ENERGIE MET CHAMPAGNE ROSES DE JEANNE BIJ INTER SCALDES

Datum: 13-05-2011

Fotoreportage onderaan het artikel 

 

Captains of Gastronomy Cees Helder en Gerrit GrevelingDat moeten we vieren! Trouwens deze foto komt in de Telegraaf!De vrouw van Cédric Emilie met Ine Goossens van Just Add Wine en Francien van Ermen

download pdf De Telegraaf Stan Huygens Journaal Magische energie bij Inter Scaldes 13 mei 2011 

MANOIR INTER SCALDES KRUININGEN DONDERDAG 5 MEI 2011 

vleugels

Je krijgt vleugels als je beseft hoeveel energie mensen je geven die bij je passen. Hoe anders begint je dag. Je voelt je beter, alles smaakt beter en de tijd vliegt. Dat was afgelopen donderdag 5 mei in Zeeland het geval. Aanleiding om groots uit te pakken was de hernieuwde kennismaking van Ine Goossens en Ries van der Vlugt van Just Add Wine met Jannis en Claudia Brevet van Manoir Inter Scaldes in Kruiningen en de Nederlandse première van Champagne Roses de Jeanne van Cédric Bouchard. Een van de grootste talenten van dit moment. 

les patrons cuisiniers & alliance gastronomique néerlandaise

Willem Kool van het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf was met de getalenteerde Amsterdamse ontwerper Edward van Vliet met de helikopter naar Inter Scaldes gekomen. De blijdschap was groot toen Cees Helder, de eerste drie-sterren Chef van ons land en tevens voorzitter van Les Patrons Cuisiniers samen met sterrenchef Gerrit Greveling en voorzitter van de Alliance Gastronomique bij Inter Scaldes arriveerde. Het echtpaar van Ermen, levensgenieters ten top, was uit het Belgische land naar Kruiningen gereden. En Cédric Bouchard, waar alles op die donderdag om draaide, was met zijn Emilie en hun pasgeboren dochtertje Emma al woensdag afgereist om al iets eerder te genieten van de sublieme Oosterschelde kreeft met asperges uit de keuken van Jannis Brevet.

champagne roses de jeanne op wijnkaart inter scaldes 

De volgende dag om 11.00 uur was het zover en konden we op het nieuw ontworpen en met zonovergoten idylische terras genieten van een bijzonder experiment. Cédric had een vatmonster stille Champagnewijn Coteaux Champenois Chardonnay Le Creux d'Enfer 2008 op magnum meegenomen en Jannis vroeg spontaan naar het hele vat. Het blijft echter bij een schitterend experiment. Na zaligmakend gastronomisch snoepgoed gaan we aan tafel en wordt er geluisterd naar mijn hopelijk inspirerende toespraak die ik beëindig met het overhandigen van de eerste fles huischampagne Inflorescence Côte de Val Villaine 2008 van Cédric Bouchard. Waarmee Champagne Roses de Jeanne in Nederland op de juiste plek en in het juiste gezelschap verkeert namelijk aan tafel bij Jannis en Claudia in de top van de gastronomie.

Pellegrino Top 50 van 's werelds beste restaurants

Wat er die dag op culinair gebied allemaal de revue passeerde, daar had u natuurlijk graag bij willen zijn. Allereerst de oogverblindende Amuses Maison van zacht gegaard hoeve ei met basilicum en Albufera met doperwt en Vichyssoise. Daarna Jakobsmosselen met rozen, pecannoot en avocado gevolgd door Noordzee krab met kaviaar, bloemkool en algen. Stuk voor stuk puur artwork in kleur, geur en smaaksensatie. Snoepgoed van de bovenste plank met een twist die Jannis zo eigen is. Beleving pur sang met een bijzonder hoge gevoelswaarde, naadloos aansluitend op een perfecte spraak- en smaakmakende filosofie. Gebaseerd op traditie! Een hemels zinneprikkelende keuken die de heersende trends ontstijgt met twee Michelin sterren die door nationale en internationale kenners veel hoger wordt gewaardeerd en heel goed zou passen in de prestigieuse Pellegrino Top 50 van 's werelds beste restaurants.

kreeft en oesters what else?

De volgende verrassing nadert en wat drinken we hierbij? Biologische Champagne natuurlijk van Cédric Bouchard. Schitterende en volstrekt unieke, gedetailleerde en integrerende Champagne met bijna articulerende mineraliteit en magische energie. Met niet alleen een beeldschone naam maar dankzij zijn vrouw Emilie ook met de mooiste etiketten. Cédric neemt ons mee op een onvergetelijke, duizelingwekkende reis van opvallende rijkdom en dichte aromastoffen die licht beginnen en uiterst geraffineerd eindigen in het aller puurste fruit. Bij Zeeuwse kreeft met Cavaillon meloen, jonge bospeen en olijf. What else? Bij Gillardeau oesters, met merg, vlees jus, zuurkool en pastinaak. Dat geeft cachet en wordt stilzwijgend ondergaan met de laatste flessen Roses de Jeanne La Bolorée Pinot Blanc 2006/2005 uit de kelder van Cédric waarvan hij er maar 800 op jaarbasis maakt. Het kan ook met wijn, maar we openen liever de zorgvuldig gekoesterde flessen Champagne Roses de Jeanne La Haute-Lemblé Blanc de Blancs Chardonnay 2004 als ultieme Match bij de pure smaak van op de tong smeltende zachte zeebaars met haverroom, rabarber, biest en sinaasappel.

pureness no blend no wood spirit minerals beauty and terroir  

Enthousiast vertelt Cédric ons ook het verhaal van zijn inspirerende zoektocht naar de essentie van zijn Champagnes. Dat hij al zijn zintuigen gebruikt om zijn passie voor Champagne vorm te geven. Waarom hij puurheid en mineraliteit voorop stelt en zich niet vastlegt aan een bedachte stijl maar anticipeert op terroir en hun specifieke kenmerken waarbij de nadruk op karaktervolle wijnen van één oogstjaar, één perceel, en één druivenras ligt.

uniek meesterwerk

Toen het sprookje Roses de Jeanne 10 jaar geleden begon en Les Ursules het licht zag waren de wijngaarden er al 30 jaar en met 2008 en 2002 halen we graag herinneringen op bij blanke tarbot met abrikoos, pistache, truffel en anemoon. We verwonderen ons over de minutenlange afdronk van Les Ursules 2002 bij haute couture van asperges in een klassiek jasje met mousseline en truffel. Dat zintuigen ook essentieel zijn als het gaat om combineren van verschillende smaken en structuren weet Jannis als geen ander en hij beseft dat  het meesterlijke werk van Cédric, de majesteitelijke Champagne Le Creux d'Enfer Rosé de Saignée 2004, waarvan de druiven van slechts 300 flessen nog met de voeten getreden worden, vraagt om het puurste stukje tongschar met dai dai ponzu, meiknol en mosterd.

parelmoer en bal masqué 

En als het doek bijna valt wordt het stil en staren we naar een oogverblindende finale. De Bal Masqué!  Een zilverkleurige flinterdunne parelmoeren bal van getrokken suiker binnenin geurend naar pure vanille, honing en kaneel met appel en ananas. Een uitmuntende kwarksoufflé net uit de oven met rabarbercompote omringd ons en alsof het nog niet genoeg is komt er een paradijselijke parade van zoete verlokkingen en lekkernijen voorbij, met als waardige afsluiting Champagne Inflorescence La Parcelle Côte de Béchalin Pinot Noir 2003 in de finale.

Respect en oprechte dank aan Jannis en Claudia en hun buitengewoon professioneel en hartveroverend team waar we ons blindelings aan konden toevertrouwen. Sometimes you can have it all.

Ongetwijfeld volgen er nog heel veel mooie momenten om van eten en wijn een beleving te maken!

Ine Goossens & Ries van der Vlugt

www.justaddwine.nl

 

Champagne Roses de Jeanne exclusief voor Nederland verkrijgbaar bij Just Add Wine in minuscule hoeveelheden en het is raadzaam om niet te lang te wachten wanneer zij beschikbaar komen. Prijzen voor de gastronomie op aanvraag.

download pdf De Telegraaf Stan Huygens Journaal Magische energie bij Inter Scaldes 13 mei 2011

download pdf About Roses de Jeanne 

download pdf Menukaart Champagnelunch Inter Scaldes

download pdf Robert Parker The Wine Advocate by Atonio Galloni | Champagne Roses de Jeanne

  

 
 • Willem Kool van het Stan Huygens Journaal kwam met Nederlandse Philippe Starck, Edward van Vliet, met de heli naar inter Scaldes
 • Willem Kool van het Stan Huygens Journaal kwam met Nederlandse Philippe Starck, Edward van Vliet, met de heli naar inter Scaldes
 • Willem Kool van het Stan Huygens Journaal kwam met Nederlandse Philippe Starck, Edward van Vliet, met de heli naar inter Scaldes
 • Claudia en Jannis Brevet van Manoir inter Scaldes verwelkomen Willem Kool van het Stan Huygens journaal en Edward van Vliet
 • Claudia en Jannis Brevet van Manoir inter Scaldes verwelkomen Willem Kool van het Stan Huygens journaal en Edward van Vliet
 • Ine Goossens en Cédric Bouchard met op de voet gevolgd door Gerrit Greveling en Cees Helder op weg naar de heli van Inter Scaldes
 • Ine Goossens | Just Add Wine en Cédric Bouchard |Champagne Roses de Jeanne op weg naar de heli
 • Gerrit Greveling en Cees Helder in diep gesprek op weg naar de heli van Inter Scaldes
 • Blijdschap! Bekende gezichten! Dat wordt een mooie dag!
 • Willem Kool | Stan Huygens Journaal begroet Cédric Bouchard |Roses de Jeanne
 • Willem Kool | Stan Huygens Journaal begroet Ine Goossens |Just Add Wine
 • Designer Edward van Vliet begroet Cédric Bouchard |Roses de Jeanne
 • Willem Kool | Stan Huygens Journaal begroet Cees Helder voorzitter Les Patrons Cuisiniers
 • Willem Kool | Stan Huygens Journaal in een onderonsje met Cédric Bouchard |Roses de Jeanne
 • Willem Kool | Stan Huygens Journaal prijst het mooie weer op 5 mei
 • Captains of Gastronomy Cees Helder en Gerrit Greveling
 • Vrienden voor het leven!
 • Het gaat iets héél moois worden!
 • Spanning ten top! Ja Willem dit is héél bijzonder! 
 • Ja Gerrit dit is héél bijzonder!
 • Ine legt het nog wel even uit!
 • Ja het is echt héél bijzonder!
 • Jannis claimt spontaan het hele vat!
 • Nog maar even proeven! Bijzonder!
 • Dat moeten we vieren! Trouwens deze foto komt in de Telegraaf!
 • Cédric heeft echt een bijzondere Coteaux Champenois Chardonnay Le Creux d'Enfer gemaakt!
 • De vrouw van Cédric Emilie met Ine Goossens van Just Add Wine en Francien van Ermen
 • En dit is Emma het dochtertje van Emilie en Cédric Pure Bliss!
 • Zo ziet Ine Cédric graag! In uiterste concentratie bewondert hij hier zijn wonderlijke Coteaux Champenois
 • Jannis lijkt nog steeds te denken, hoe krijg ik dat vat!
 • Geschonken uit Magnum door een bevlogen sommelier waar we nog veel van gaan horen
 • Inter Scaldes heeft een buitengewoon professioneel en hartveroverende team
 • Champagne met magische energie! Daar zijn Willem en Ine het wel over eens
 • Ja Willem kijk nog maar eens naar die ongelooflijk fijne belletjes
 • Je ziet Claudia blij denken! Champagne Roses de Jeanne past helemaal bij Inter Scaldes!
 • Inter Scaldes! Een hemels zinneprikkelende keuken die de heersende trends ontstijgt met twee Michelin sterren die door nationale en internationale kenners veel hoger wordt gewaardeerd en heel goed zou passen in de prestigieuse Pellegrino Top 50 van 's werelds beste restaurants.
 • Inter Scaldes! Symbiose van perfectie en bevlogenheid
 • Inter Scaldes! Een keuken gebaseerd op traditie!
 • Inter Scaldes heeft een buitengewoon professioneel en hartveroverende team
 • Emilie in gesprek met belgische gast aan huis in Inter Scaldes de Heer van Ermen
 • Champagnes die ontroeren! Groot compliment van de voorzitter van de Alliance Gastronomique Néerlandaise Gerrit Greveling
 • De getalenteerde Amsterdamse ontwerper Edward van Vliet was letterlijk en figuurlijk sprakeloos. Dat wil toch wel iets zeggen!
 • Het doek valt bijna en het wordt stil! We staren naar de parelmoeren Bal Masqué met goddelijke geuren van vaille en kaneel
 • Servies van een klassieke kwarksoufflé blijft fascinerend
 • Met als waardige afsluiting bij de bal Masqué Champagne Inflorescence La Parcelle Côte de Béchalin Pinot Noir 2003 in de finale
 • Wat een zinneprikkelende verrassing! Als kinderen zo blij!
 • Cédric neemt ons mee op een onvergetelijke, duizelingwekkende reis van opvallende rijkdom en dichte aromastoffen die licht beginnen en uiterst geraffineerd eindigen in het aller puurste fruit
 • Willem Kool roept Cool!
 • Ries van der Vlugt van Just Add Wine overhandigt Willem Kool DER CHAMPAGNE EICHELMANN en LE ROUGE & LE BLANC. Gerhard Eichelmann en Jean-Marc Gatteron konden helaas niet aanwezig zijn
 • Je krijgt vleugels als je beseft hoeveel energie mensen je geven die bij je passen
 • Ook aan Jannis Brevet van Manoir Inter Scaldes overhandigt Ries van der Vlugt Le Rouge & Le Blanc en de Champagne Eichelmann omdat zij helaas zelf niet aanwezig konden zijn Een volgende keer misschien!
 • Respect en oprechte dank aan Jannis en Claudia en hun buitengewoon professioneel en hartveroverend team waar we ons blindelings aan konden toevertrouwen. Sometimes you can have it all
 • Wat een magische dag! Een groter compliment kon Willem Kool van het Stan Huygens Journaal ons niet maken!
 • Gerrit Greveling, de gevierde voorzitter van de Alliance Gastronomique Néerlandaise in een onderonsje met Claudia Brevet van Manoir Inter Scaldes
 • Hartelijk dank Jannis voor de Macarons de Paris die je speciaal voor mij maakte! Kus, liefs en binnenkort geef ik je er nog een voor je derde ster!
Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine