Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Wij wonen nu echt in een ansichtkaart

Datum: 03-11-2011

Ine en Ries geven monumentaal Postkantoor een tweede levenWij wonen nu echt in een ansichtkaart

1 nov 2011 AD publiceerde een mooi artikel over wonen in een ansichtkaart download pdf 

Het laatste zelfstandige postkantoor van Nederland sloot vorige week in Utrecht haar deuren. Verspreid over het land staan nog tientallen vestigingen leeg. Een nieuwe bestemming vinden voor de grote gebouwen valt niet mee. Ine Goossens en haar partner Ries van der Vlugt trokken de stoute schoenen aan en hebben in tien jaar tijd het postkantoor in Oude Pekela in zijn oude luister hersteld. "We wonen echt in een ansichtkaart."

kloppend hart

De stem van Ine Goossens galmt gelukkig weer. Die rare verlaagde plafonds die de PTT bij de laatste modernisering van het postkantoor in Oude Pekela had aangebracht zijn er uit, en de gang is weer duizelingwekkend hoog genoeg om al het geluid terug te laten komen. "Eigenlijk zijn we nu net zo'n beetje klaar met opknappen," zegt Ine (64), met haar partner Ries van der Vlugt (48) de meer dan trotse bewoners van dat wat ooit het kloppend hart van het Groningse dorp was. "En zo onderhand mag het ook wel eens af zijn, want we zijn er tien jaar mee bezig geweest. Maar het is alle tijd en al het geld wel waard geweest. Het pand is weer in oude staat. "We wonen nu echt in een ansichtkaart."

postkantoren-architect

Dit gebouw, liefst 620 vierkante meter in oppervlakte, is er een van de tekentafel van de productiefste postkantoren-architect van Nederland, C.H.Peters. De twee wilden verkassen vanuit Noordwijk, liepen op een mooie dag het postkantoor binnen, en zijn er niet meer uit geweest. "Het is van het eind van de 19de eeuw. Bij wet was het verplicht dat er iemand op het postkantoor woonde, dus boven huisde de directeur, net als wij nu doen. Beneden werden de zaken gedaan, daar hebben wij ons wijnatelier. Toen wij het kochten troffen wij helaas de situatie van 1970 aan."

miljoen spijkertjes

Het duurde vijf maanden voor Ries en Ine alle goedkope toevoegingen - 'een miljoen van die kleine spijkertjes' - hadden gestript. De loketten, de kantine, de postbussen, het verdween allemaal. Daarna kon het restaureren beginnen. En al het fraais is er weer. Het klinkt allemaal als makelaarsjargon, maar is het in dit geval niet. Robuuste haardpartijen, gewelfde bogenplafonds, vloeren van Carraramarmer, en dikke houten vloeren. "Zo dik, dat je met een plank ervan iemand dood kan slaan."

escher

Het pronkstuk is het trappenhuis, dat met zijn onlogische wendingen zo weggelopen lijkt uit het werk van Escher. "Maar eigenlijk blijven we er aan bezig. Ik heb bijvoorbeeld pas de deuren gekocht van het oude postkantoor in Scheemda. En toen het kantoor van Winschoten dicht ging, hebben we echt op de loer gelegen of er nog iets voor ons bijzat. Daar hebben we dan weer het hek vandaan."

postkantorenfreaks

Haast overbodig te zeggen dat Ries en Ine echte postkantorenfreaks zijn geworden. "Ik heb drie dikke dossiers vol over postkantoren," zegt Ine. "Ik zou willen dat het niet waar was dat het laatste postkantoor gesloten is, maar helaas is het zo. Het gaat mij echt aan het hart. Ik hoop maar, dat het lukt voor alle leegstaande panden een mooie nieuwe bestemming te vinden.

Auteur: Luuk Kortekaas | Algemeen Dagblad | fotograaf Karel Zwaneveld