Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

FILOSOFIE


NATUURLIJKE WIJNEN BEGRIJPEN IS EEN KEUZE

Bij ons is de waardering voor natuurlijke wijnen ook niet vanzelf gegaan. In de afgelopen dertig jaar hebben we veel onhandige en geoxideerde pogingen geproefd. Maar ook geniale wonderen waar het gevoel van terroir perfect is vastgelegd en zelfs duidelijker is dan het druivenras. Veel conventionele of industriële wijnen worden speciaal gemaakt voor de wijncriticus en de consument met een veel te dikke laag make-up. Natuurlijke wijn is eenvoudig, zonder opsmuk en zonder pretenties en geen confectie van druivensap op smaak gebracht met externe factoren

Wijn is een product van de natuur

Wijn is een product van de natuur. Als je de subtiele accenten van deze wijnen naast elkaar proeft worden de hoogtepunten van hun identiteit en afkomst niet alleen benadrukt maar bespringt je ook een onbeschrijfelijk gevoel en krijg je een meer dan duidelijk en positief beeld van hun terroir. Het is een onmiskenbaar feit, dat deze vaak in uiterst kleine hoeveelheden gemaakte wijnen een sensationele aromatische finesse en een adembenemende ethische puurheid bezitten die superieur is aan dezelfde soort die wel met zwavel gebotteld is. Bij de conventionele of industriële vinificatie wordt veel zwavel toegevoegd omdat voor hen het risico te groot is. De meeste natuurlijke wijnmakers gebruiken een homeopathische doses die geen afbreuk doet aan de wijn en sommigen gebruiken helemaal geen zwavel. Dat zijn de wijnen die vaak aanwakkeren tot polemiek omdat ze het gevolg zijn van teveel twijfel maar meestal ook van onwetendheid.

Het zal duidelijk zijn 

Het zal duidelijk zijn dat natuurlijke wijnmakers zich niet richten op supermarkten, high-street winkels, wedstrijden of Internationale proeverijen en dat ze hun wijnen liever zo dicht mogelijk bij huis verkopen in wijnbars in Parijs in plaats van aan wijnhandelaren. Natuurlijke wijn is geen massaproduct en is niet zichtbaar in de markt. Maar er is wel een groeiende groep gepassioneerde ( vooral jonge) vignerons die natuurlijke wijnen willen maken voor een kleine kern van liefhebbers die de spanning en uitdaging van deze wijnen weet te waarderen en de uitgesproken aardse, rustieke, vlezige, wilde, unieke, kruidige, mineralige en soms ciderachtige maar vooral voedselvriendelijke smaken aanbid. Ik denk dat we allemaal moeten leren ons minder druk te maken over de kleur, de helderheid en het etiket en ons meer moeten interesseren voor wat er in de fles zit. Natuurlijke wijnen begrijpen is een keuze.

Natuurlijke wijn bevat ideeën 

Natuurlijke wijn bevat ideeën en wordt gezien als het resultaat van een creatief proces bevrijd van synthetische chemicaliën, van wettelijk bepaalde herkomstbenamingen, van grote distributienetwerken, van gidsen en medailles voor papa's, kortom bevrijd van de ellenlange tunnel van de wijnindustrie. Natuurlijke wijn zou een schoolvoorbeeld kunnen zijn voor ambachtelijke creaties in alle disciplines en ons van het overmatige hyperverbruik in onze samenleving kunnen bevrijden. Waarom niet? Een nieuwe revolutie? Het tijdperk van een triomf? Die van onze maag? Of die van onze voorouders toen wijn nog geen technologische uitvinding van de moderne wetenschap was en zich wel vaker op 'het randje' bevond.

net binnen de limiet blijft

Omdat u natuurlijk helemaal niet begrijpt waar het over gaat start ik graag onmiddellijk. Met 'het randje' bedoel ik het niveau volatiele aciditeit dat vaak kenmerkend voor zwavelloze wijnen is en altijd net binnen de limiet blijft. Jaren geleden in Parijs kreeg ik de kans om deze wijnen te proeven en die kans heb ik niet laten gaan. Deze wijnen zijn zo energiek dat we 'het randje' er graag bijnemen. Het test Lab dat met een waslijst aan gegevens komt zou 'het randje' direct corrigeren met onaangename middelen die in hun norm passen maar dat willen gezonde wijnmakers natuurlijk niet. Zij die dit wel doen gaan om verrassingen te voorkomen voor zekerheid maar vergeten dat een wijn die met rust gelaten wordt ongelooflijk veel meer te bieden heeft.

 

 

Save the world drink natural wine