Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

El Bulli! uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld

Datum: 02-08-1999

El Bulli!  uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld

El Bulli. Wie eten er? 8000 Gelukkigen per jaar. Naar verluid komen er jaarlijks rond de 400.000 aanvragen binnen en wordt er naar alle waarschijnlijkheid een plaatsje vrijgehouden voor sterrenkoks, VIP's en Royalty. Zo is het nu en zo was het ook in 1999 toen wij er waren. 

Wat overkwam ons in 1999 bij El Bulli tijdens één van onze mooiste culinaire belevenissen ooit? 

Nitrogeen en chloor

Wij herinneren ons  alles  nog als de dag van vandaag, ook de ontzettend slechte weg er naar toe. Maar wat een experiment om je te laten inspireren door zoveel vernieuwingsdrift.
De filosofie van Ferrand Adrià is gericht op innovatie en is een mix van modern en traditioneel. Hij houdt ervan zijn kooktechnieken te updaten en werkt met nitrogeen en chloor. Maakt van olijfolie snoepjes, crème en ijs. Zo transformeert hij ook amandelen, rijpe artisjokken, bloesems, perziken en sinaasappelen tot schuim en crème, bevriest andere soorten tot ijs of stolt die tot ravioli. In een keer in de mond ontstaat dan als het ware een explosie. Stuk voor stuk nieuwe technieken en nieuwe ingrediënten. Voor ons gevoel had hij een bekend gerecht volledig uit elkaar gesloopt en het daarna weer vloeibaar bij elkaar gegoten in een cocktailglas.Tijdens de 23 gerechten die wij kregen voorgeschoteld vielen wij van de ene in de andere gastronomische verbazing ook bij het kiezen van de wijn. Bij El Bulli maakt het niet uit waar of wanneer je begint met champagne of wijn, dachten wij.  

Maar de rode wijn Pingus 1996 liet wel héél lang op zich wachten. Maître d'hôtel Luis Garcia was nog wel even langs gekomen maar met een wel heel bedenkelijk gezicht en toen viel ook het kwartje. Wij hadden ons volledig in de prijs vergist. 

Niet getreurd

Een geluk bij een ongeluk want de dagen erna hebben wij niet alleen Peter Sisseck persoonlijk leren kennen maar ook al zijn indrukwekkende wijnen kunnen proeven. En natuurlijk Pingus, een wijn die ons totaal omver blies  How great can it be!

Onze proefnotities uit 1999 liegen er niet om. 'Zwarte donkerpaarse kleur met in de neus héél veel chocolade en zoete kersen van een zwoelheid die wij zelden geroken hadden. Als een vuistslag maar met  fluwelen handschoen. Nog niet in balans. Scoort hoog, wellicht later hoger. Veel potentie voor meer. Wow, dus dit was Pingus!'


Vandaag staat Peter Sisseck in Spanje bekend  als de meest bezeten kwaliteitsfanaat en heeft zijn, in zéér kleine hoeveelheden en daarom relatief hooggeprijsde rode wijn Pingus een dermate legendarisch bestaan verschaft, dat hij deze wijn met behulp van een lijst - doos voor doos - over de wereld verdeeld.

Dat wij onze Weimaraner † Pingus lees meer... hebben genoemd spreekt voor zich.

www.elbulli.com

 • El Bulli | Cala Montjoi | Roses
 • Ine Goossens met Ferran Adrià
 • Maître d'hotel Luis Garcia
 • El Bulli
 • Ine Goossens met Peter Sisseck
 • Ine Goossens met Peter Sisseck  
 • Peter Sisseck
 • Ine Goossens met Peter Sisseck

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine